Beoordeling 9 gebaseerd op 246 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Vragen? Bel: 077 308 1350 of mail: info@cmsenergy.nl

29 September 2015

LG Electronics wint Intersolar Award 2015

Slide 1

LG Electronics wint Intersolar Award 2015 voor nieuwe NeON 2-zonnemodule met Cello Technologie

LG Solar, de solar-divisie van LG Electronics, wint voor haar nieuwe high-performance module, de LG NeON 2, de Intersolar Award 2015. Het bedrijf wint de award in de categorie beste Photovoltaische (PV)-oplossing van het jaar. De award is uitgereikt tijdens Intersolar Europe, één van de grootste zonne-energiebeurzen ter wereld, die van 10 tot en met 12 juni plaatsvond in München, Duitsland.

De nieuwe NeON 2 zonnemodule is de opvolger van MonoX NeON -module van LG. De NeON 2 -module is samen met de nieuwe MonoX 2 - en de NeON 2 Full Black-modules tijdens de beurs geïntroduceerd. De nieuwe zonnemodules zijn voorzien van Cello Technologie. Door deze technologie is de vermogensafgifte en de betrouwbaarheid verhoogd, waardoor de modules nog beter presteren dan hun voorgangers. De Cello Technologie vermindert namelijk het energieverlies, omdat de stroom over 12 draden wordt verdeeld in plaats van over 3 platte strips.

De nieuwe NeON 2-modules bieden een piekvermogen van 320 Wp, terwijl het aantal monokristallijne-cellen per zonnepaneel 60 is gebleven. Door het versterkte frame kunnen de modules bovendien aan de voorkant een druk tot 6000 Pa verdragen en aan de achterkant kunnen ze tot 5400 Pa verdragen, zodat ze nu nog beter bestand zijn tegen weer en wind. Vanwege de verbeterde robuustheid heeft LG de productgarantie verlengd met 2 jaar, waardoor de zonnepanelen nu een productgarantie hebben van in totaal 12 jaar. Bovendien is de jaarlijkse degradatie gedaald van 0,7% per jaar naar 0,6% per jaar. Hierdoor geeft de cel zelfs na 25 jaar gegarandeerd 2,4% meer vermogen dan de vorige MonoX NeON-zonnepanelen.

Ook introduceerde LG de nieuwe NeON 2 Full Black- en de MonoX 2-modules tijdens Intersolar. De NeON 2 Full Black-modules zijn helemaal in het zwart afgewerkt en bieden een piekvermogen van 300 (Wp). De MonoX NeON 2-modules, die bekend staan om de goede prijs-kwaliteit verhouding, bieden nu een piekvermogen van 290 (Wp). De nieuwe modules zijn vanaf augustus beschikbaar in Europa.

"We zijn zeer verheugd dat we onze nieuwe modules op de markt hebben gebracht en dat we bovendien voor onze nieuwe LG NeON 2-modules een Intersolar Award hebben gewonnen", stelt Michael Harre, Vice President EU Solar Group bij LG Electronics. "Deze award is het resultaat van al onze inspanningen op het gebied van research en development. Het is fantastisch om te zien dat onze laatste innovaties niet onopgemerkt blijven, vooral in deze sterk concurrerende solar-markt."

Terug naar overzicht