Beoordeling 9.1 gebaseerd op 300 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Vragen? Bel: 077 308 1350 of mail: info@cmsenergy.nl

26 April 2019

Salderingsregeling zonnepanelen met drie jaar verlengd

Slide 1

Het kabinet heeft, op voorstel van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, besloten de salderingsregeling voor zonnepanelen met drie jaar te verlengen. Dit betekent dat eigenaren van zonnepanelen nog tot 1 januari 2023 de stroom die ze zelf opwekken en terugleveren aan het elektriciteitsnet volledig mogen aftrekken van hun eigen energieverbruik.
 

Stapsgewijs afbouwen
Tussen 2023 en 2031 wordt de salderingsregeling stapsgewijs afgebouwd. Dit betekent voor zonnepaneeleigenaren dat ze de opgewekte stroom, die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, niet meer voor 100 procent mogen verrekenen met de aangekochte elektriciteit.
 

Een dubbele teller in 2023 verplicht
Zonnepaneeleigenaren zijn vanaf 1 januari 2023 verplicht om over een meter te beschikken met minimaal twee aparte telwerken. Een van deze tellers is bedoeld voor afname van stroom en één voor het terugleveren van stroom. De dubbele teller is voor energieleveranciers noodzakelijk voor het correct indienen van de aangifte voor de energiebelasting. Pas als iedereen is voorzien van twee aparte telwerken, kan de afbouw van de subsidieregeling van start gaan. Gebruikers van zonnepanelen die nog geen dubbele teller hebben, krijgen deze voor 2023 aangeboden door hun netwerkbeheerder.
 

Meer informatie?
Ga voor meer informatie naar het artikel op Solar Magazine: https://bit.ly/2W6wxWX

Terug naar overzicht