Beoordeling 9.1 gebaseerd op 278 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Vragen? Bel: 077 308 1350 of mail: info@cmsenergy.nl

02 November 2016

SDE+ wederom dubbel overtekend

Slide 1

Ook tweede ronde SDE+ dubbel overtekend, 2.439 megawatt subsidie voor zonnepanelen aangevraagd

 

Voor de tweede ronde van de SDE+-regeling 2016 is 11,5 miljard euro subsidie aangevraagd terwijl slechts 5 miljard euro beschikbaar is. Er is 2.439 megawatt aan subsidie voor zonnepanelen aangevraagd.

 

In de tweede en laatste ronde van de SDE+ in 2016 zijn 4.726 aanvragen voor hernieuwbare energieprojecten ingediend, waarvan 4.458 aanvragen voor zonne-energie zijn binnengekomen. 

 

De najaarsronde was in 4 fases opengesteld. In de eerste fase is er voor ruim 2 miljard euro aangevraagd voor met name projecten in de categorieën wind op land en thermische conversie van biomassa. In de tweede fase is het aangevraagd budget opgelopen tot ruim 7 miljard euro (red. en dus in deze fase overtekend), in het bijzonder door enkele aanvragen voor bij- en meestook van biomassa in kolencentrales, zon-pv en mest(co)-vergisting. Het aantal aanvragen voor zon-pv projecten dat tot en met de tweede fase is ingediend, is 2.291 aanvragen. In derde fase zijn er vooral veel aanvragen voor zon-pv bijgekomen, het aangevraagd budget kwam hiermee op 11,4 miljard euro.

 

De projecten worden momenteel beoordeeld op basis van de eisen van de regeling en getoetst op technische, financiële en economische haalbaarheid. Begin volgend jaar zal volgens minister Kamp bekend gemaakt worden welke projecten een subsidietoekenning hebben ontvangen. Het beoordelingsproces zal volgens de minister namelijk in ieder geval tot het einde van dit jaar lopen.

 

(bron: Solar Magazine)

Terug naar overzicht