Energieopslag

Vergroot je zelfverbruik

Zelfverbruik is een van de beste oplossingen om de rentabiliteit van je zonnepanelen te vergroten. De toepassing van een batterij is een doeltreffende manier om het zelfverbruik te vergroten. Batterijen maken tevens peak shaving mogelijk.

Bekijk onze projecten
Peak shaving

Wat is peak shaving?

Peak shaving betekent letterlijk het verlagen van de pieken. Als u als gebouweigenaar (bedrijf) in staat bent de pieken te verlagen betaalt u minder aan netwerkkosten. Een andere reden om peak shaving toe te passen is om uw organisatie te laten functioneren zelfs als de netaansluiting te klein is. Het idee is om met een batterij uw vraag naar elektriciteit gelijkmatiger over de dag te verdelen. Zo is in sommige gevallen mogelijk een aansluiting van 3x250A om te zetten naar 3x80A in combinatie met een batterij.

Handelen met energie

Heeft jouw organisatie een energiecontract dat gebaseerd is op actuele prijzen? Dan heeft de inzet van een batterij extra zin. Door gebruik te maken van Time of Use kun je de batterij programmeren om te laden gedurende lage stroomprijzen en te leveren gedurende hoge stroomprijzen

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt?

Bekijk hier een project waar we dit hebben toegepast

Heb je een vraag? Of wil je direct een offerte aanvragen?