Onze specialist Bert Willems helpt je verder

Advies op maat

Op deze pagina krijg je een beeld van welke mogelijke subsidies voor jouw organisatie een uitkomst kunnen bieden. We kunnen ons voorstellen dat het moeilijk in te schatten is welke subsidies voor jouw organisatie passend zijn of het meest voordelig kunnen uitpakken. Neem daarom zeker contact met ons op. Onze specialist Bert helpt je verder op weg en bespreekt de mogelijkheden.

Neem contact op!
Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

SDE-subsidie voor grootverbruikers

Wil je grootschalig duurzame (hernieuwbare) energie produceren? Of CO2-verminderende technieken toepassen? Dan kun je subsidie aanvragen vanuit de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze regeling is voor bedrijven en non-profitorganisaties. Het gaat hier om grootverbruikers met aansluitingen groter dan 3x80A. CMS Energiesystemen kan als gemachtigde de aanvraag voor jou verzorgen.

 

De regeling

Het beschikbare budget voor 2023 is € 9 miljard. De hoogte van het bedrag verschilt ieder jaar. De hoogte van de subsidie voor jouw organisatie kan variëren van 0 tot wel 100% van de investering uitbetaald in 15 of 16 jaar. Dit is afhankelijk van de prestatie van de zonnestroominstallatie, de maximale subsidie in het betreffende jaar, de hoogte van de investering, de hoogte van de verkregen subsidie en de hoogte van de beide correcties. Deze correcties zijn gebaseerd op het verschil van de grijze- en groene stroomprijs en/of het gaat om eigen verbruik of netlevering.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

EIA belastingvoordeel voor kleinverbruikers

Heb jij een bedrijf dat investeert in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot? Energiezuinig is? Of duurzame energie toepast? Maak dan gebruik van de regeling Energie-nvesteringsaftrek (EIA). Je kunt dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt jouw fiscale winst en daarmee jouw belastingafdracht.

Deze duurzame maatregel geldt o.a. voor zonnestroominstallaties vanaf 15 kW en aansluitingen t/m 3x80A.

 

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

ISDE-subsidie voor kleinverbruikers

Verduurzaam jouw productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Dat kan met een (hybride) warmtepomp en een zonneboiler.

Voor bedrijven en VVE’s is daarnaast tot en met 31 december 2023 (aangevangen op 1 januari 2020) subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Voor de regeling is 100 miljoen beschikbaar, verdeeld over 3 jaar. Jouw organisatie komt in aanmerking indien deze voldoet aan de volgende eisen en/of kenmerken:

  • Aansluitingen van maximaal 3 x80A.
  • Verbruik van minimaal 50.000 kWh in het voorafgaande jaar
  • Installatie tussen 15.000 Wp en 100.000 Wp
  • Éénmalig gebruik van de subsidie voor 12,5 cent per Wp
  • De aanvraag voldoet aan de strikte deadline.
Fiscaal voordelig investeren

MIA belastingvoordeel voor laadvoorzieningen

Ben je ondernemer en wil je fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Met de MIA profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Het budget voor 2023 voor MIA is € 192 miljoen. Ieder jaar wordt het budget opnieuw bepaald.

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) tot 1 november 2023

SCE voor energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)

Is jouw organisatie een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wil je hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of het opwekken van waterkracht? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE).

De SCE is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat de subsidie wordt uitgekeerd in de vorm van een bedrag per geproduceerde kWh. De subsidie per kWh is het verschil tussen het basisbedrag en het correctiebedrag. Het correctiebedrag is de marktprijs voor grijze energie. Als de energieprijs stijgt, ontvang je minder subsidie en als de energieprijs daalt, ontvang je meer subsidie.

Subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA)

BOSA-subsidie voor sportaccommodaties

Sportaccommodaties verbruiken veel energie. De energierekening is daarmee een stevige kostenpost. De subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) geeft subsidie aan amateursportorganisaties voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaataanpassing en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10% aanvullende subsidie (30% totaal). Zonnepanelen horen daarbij. Tevens zijn er mogelijkheden tot het verkrijgen van een voorschot dat kan oplopen tot wel 80%. De BOSA-subsidie kan aangevraagd worden tot 2024.

Heb je een vraag? Of wil je direct een offerte aanvragen?