Energieopslag

Optimaliseer jouw zonne-energieverbruik

Wij maken gebruik van krachtige thuisbatterijen voor de opslag van opgewekte energie. Onze batterijen zorgen voor een maximalisatie van jouw eigen consumptie van zonne-energie. 

Peak shaving

Wat is peak shaving?

Peak shaving is eigenlijk het verdelen van de opgewekte energie. Over het algemeen ligt het energieverbruik in een huishouden namelijk lager dan de energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen. Op deze momenten, wanneer het energieverbruik laag is, worden de accu’s automatisch weer bijgeladen. Zodra er een piek in het energieverbruik ontstaat, is de batterij weer helemaal klaar om de benodigde energie te kunnen leveren. Hierdoor worden piekbelastingen van het openbare net zoveel mogelijk afgevlakt.

Ruim voldoende opslagcapaciteit

In de meeste gevallen beschikken onze thuisbatterijen over ruim voldoende opslagcapaciteit om huishoudens te kunnen blijven voorzien van energie en om peak shaving mogelijk te maken. Zo kunnen onze batterijen jouw huis in de avonduren van stroom voorzien met de elektriciteit die overdag is opgewekt. Heeft jouw huis een grotere energiebehoefte? Dan kunnen er meerdere batterijen worden geïnstalleerd. 

Vraag een offerte aan

Direct een offerte opvragen?