Beoordeling 9.1 gebaseerd op 300 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Vragen? Bel: 077 308 1350 of mail: info@cmsenergy.nl

Bedrijven

Iedere behoefte en vraag ten aanzien van energiesystemen is uniek. Wij komen bij u op locatie bekijken wat er mogelijk is en welke besparing u op uw energierekening kunt realiseren. Wij adviseren u over de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen en energieopslag.

Het realiseren van energiebesparing bij uw bedrijf draagt bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met het inzetten van duurzame energiesystemen realiseert u een duurzame bedrijfsvoering.

SDE+ subsidieregeling:

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken waaronder zonne-energie. Om gebruik te kunnen maken van deze subsidieregeling is het onder andere van belang dat uw aansluiting groter is (of wordt gemaakt) dan 3x80 Amperé. 

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland.

Wilt u meer weten over de SDE+ subsidieregeling en of die voor u van toepassing is, neem dan contact met ons op.

Energie Investeringsaftrek (EIA):

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een regeling voor bedrijven (niet voor particulieren, verenigingen of stichtingen). De EIA is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

Voor het opwekken van energie worden nu vaak fossiele brandstoffen gebruikt. Dit veroorzaakt CO2- en andere emissies die bijdragen aan het klimaatprobleem. Bovendien is de voorraad fossiele brandstoffen eindig. De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Met EIA kunt u 58% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Bij zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking geldt dat de installatie een gezamenlijk piekvermogen van meer dan 25 kW moet bedragen en zijn aangesloten op het elektriciteitsnet via een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 A of minder. Het maximumbedrag dat voor Energie-investeringsaftrek in aanmerking komt, is € 750 per kW piekvermogen.

Ook bij investering in verlichting kunt u in sommige situaties gebruik maken van de EIA.

Wilt u meer weten over de EIA en of die voor u van toepassing is, neem dan contact met ons op.

Algemeen

Heb je vragen of wil je meer weten over zonnepanelen of over onze aanpak? Neem dan gerust contact op: Bel 077 308 1350  of mail info@cmsenergy.nl. Samen halen we het beste uit de zon.