Beoordeling 9.1 gebaseerd op 300 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Vragen? Bel: 077 308 1350 of mail: info@cmsenergy.nl

23 February 2021

CMS Energiesystemen uit Horst neemt Ewalds Electro Installaties uit Baarlo over

Slide 1

CMS Energiesystemen, leverancier van duurzame energieoplossingen zoals zonnepanelen, breidt met deze overname zijn installatiecapaciteit uit. En Ewalds, een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Baarlo, zet zijn duurzame ambities kracht bij met deze stap. Peter Feijen (CMS), John Wismans (CMS) en Twan Hovens (Ewalds) vertellen over de beweegredenen achter de samenwerking.

 

Peter Feijen, commercieel directeur CMS Energiesystemen, geeft aan dat de vraag naar zonnestroominstallaties en andere duurzame energieoplossingen de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Hij verwacht dat deze groei zich doorzet en dat het opslaan en managen van groene energie hierbij steeds belangrijker wordt. Sinds 2020 biedt CMS, naast zonnestroominstallaties, ook laadsystemen voor elektrische voertuigen aan voor de particuliere, zakelijke en publieke markt. “De belangrijkste reden om Ewalds Electro Installaties over te nemen is dan ook om onze installatiecapaciteit te vergroten”, aldus Feijen. “Met Ewalds uit Baarlo hebben we een deskundige partij uit de regio gevonden met gedegen kennis op elektrotechnisch gebied.”
 

De zonnestroominstallateur uit Horst was reeds enkele jaren op zoek naar een elektrotechnische partner. “In Ewalds hebben we precies de partner gevonden die we zochten,” zegt John Wismans, operationeel directeur van CMS Energiesystemen. “We zochten naar een betrouwbare en deskundige firma met een overeenkomende bedrijfsstrategie en -filosofie. Een organisatie die hetzelfde serviceniveau nastreeft als CMS”, aldus Wismans. Wismans omschrijft Ewalds verder als ‘een familiebedrijf dat gelooft in een professionele en persoonlijke benadering’. Ewalds is al sinds 1937 een vertrouwd gezicht in de regio. Het elektrotechnisch installatiebedrijf heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in innovatieve en duurzame oplossingen.

Bij Ewalds Electro Installaties staan vader en zoon Chris en Twan Hovens -de tweede en derde generatie na oprichter Coen Ewalds- sinds 2014 samen aan het roer. De laatste jaren kwam de focus steeds nadrukkelijker te liggen op slimme en duurzame technologieën.  “Wij staan voor kwaliteit, veiligheid, proactief meedenken en duurzaamheid. Dit zijn pijlers die ook bij CMS hoog in het vaandel staan”, aldus Twan Hovens. “Ook de drijfveer van CMS om verduurzamen toegankelijk, eenvoudig en financieel aantrekkelijk te maken, spreekt ons enorm aan. Daarbij sluiten de oplossingen die CMS aanbiedt (o.a. zonnestroominstallaties, laadsystemen en energiemanagementsystemen) uitstekend aan bij de expertises die Ewalds in huis heeft”, vertelt Hovens.
 

Hovens geeft verder aan dat ‘veranderingen binnen Ewalds’ en ‘ontwikkelingen op de arbeidsmarkt’ de directie aan het denken hebben gezet. “Om onze klanten goed te kunnen blijven bedienen op het gebied van advies, installatie en service van elektrotechnische installaties, hebben we deze belangrijke stap gezet, besluit Hovens.”
 

De leiding van Ewalds Electro Installaties wordt overgenomen door CMS Energiesystemen en Twan Hovens zal zitting nemen in het managementteam van CMS Energiesystemen. Chris Hovens gaat genieten van een welverdiend pensioen.

Terug naar overzicht